субота , 11.05.2024

У Коломиї п’яний водій ВАЗу заробив 34000 гривень штрафу

Коломийський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

гроші

Як вбачається зі матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 травня цього року у місті Коломия. На вулиці Мазепи поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився, також відмовився і проїхати у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання чоловік, який притягувався до відповідальності, двічі не з’явився. Тому суд приступив до розгляду справи без участі водія у засіданні.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський районний суд постановив водія ВАЗу визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова набрала законної сили.

Читайте також:
2,2 проміле: на Богородчанщині п’яний водій скутера отримав 10 діб арешту