субота , 27.04.2024

У Франківську неповнолітня викинула з вікна квартири скляну пляшку. Що їй за це було?

В Івано-Франківську не змогли притягнути до відповідальності батьків, неповнолітня дитина яких викинула з вікна квартири скляну пляшку.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 21 серпня цього року в Івано-Франківську. Ввечері, після 21.00, неповнолітня дівчина викинула з вікна квартири на вулицю скляну пляшку.

Оскільки порушниця неповнолітня, то до відповідальності мали б притягнути її батьків. Поліцейські спробували це зробити.

На батька дівчини склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП (вчинення адміністративного порушення неповнолітнім віком від 14 до 16 років). Це порушення тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, у розмірі від 850 до 1700 гривень.

У судовому засіданні батько неповнолітньої зазначив, що у протоколі не вказано яке саме порушення вчинила його донька, а тому просив закрити справу у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Суд прислухався до цих аргументів і, дослідивши матеріали, постановив закрити справу за ч. 3 ст. 184 КУпАП стосовно батька неповнолітньої у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Що стосується даного випадку, то поліцейські справді допустили упущення – у протоколі стосовно батька вони мали б вказати яке саме порушення вчинила його донька. Але і суд міг би цю справу відправити на доопрацювання, щоб поліцейські правильно кваліфікували дії неповнолітньої порушниці. Втім, простіше не тягнути з розглядом і закрити справу одразу.

Ось так і живемо. І виходить, що викидання порожніх пляшок через вікно на вулицю у сучасному українському місті – це норма.

Діана БОЙКО

Читайте також:
За порушення – на облік поліції: у Коломиї батьки обурені виховними методами у школі (ВІДЕО)