п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську чоловік обматюкав поліцейських, а потім дав їм 1000 грн хабара

8500 гривень штрафу присудив Івано-Франківський міський суд чоловіку за пропозицію 1000 гривень хабаря поліції.

поліція Прикарпаття

Той хотів відкупитись від складання протоколу за дрібне хуліганство. Про це йдеться у вироку суду від 22 жовтня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, 15 березня 2020 року близько 4-5-ї ранку поліція перебувала біля магазину у Івано-Франківську на вул. Івасюка.

В той же час там проходив обвинувачений, який звернувся до них нецензурними словами. Надалі поліція його затримала у зв’язку із вчиненням правопорушення за ст. 173 КУпАП “Дрібне хуліганство” і для встановлення особи повезла у відділок. Там обвинувачений запропонував поліцейському 1000 грн за нескладання протоколу.

Останній відмовився, склав протокол та викликав слідчо-оперативну групу у зв’язку із пропозицією хабаря. Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.1 ст. 369 КК, тобто надання службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того хто пропонує таку вигоду дії з використанням службового становища.

У судовому засіданні чоловік розповів, що йшов з нічного клубу і дорогою був затриманий поліцією за нецензурну лексику. Аби уникнути адмінпротоколу, запропонував гроші. Вину обвинувачений визнав, розкаявся та попросив суворо не карати.

Суд не став досліджувати докази у справі, обмежився лише допитом обвинуваченого. Він визнав його винним у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив 8500 грн штрафу.

До слова, за хуліганство чоловік відповідальності не поніс – суд закрив провадження у зв’язку із закінченням строків давності на момент розгляду.

Діана БОЙКО

Читайте також:
Судитимуть авіатора з Коломиї: на Прикарпатті на перехоплення літака Ан-2 підняли військовий МіГ-29