четвер , 18.04.2024

Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Коломиї судили водія, який хотів підкупити поліцейських

17000 грн штрафу присудив Коломийський райсуд водію за пропозицію хабаря поліцейському.

поліція пише протокол

Чоловік пропонував 17 тис. грн за не передачу справи про п’яну їзду до суду і повернення авто. Про це йдеться у вироку Коломийського райсуду від 15 вересня.

Як вбачається із обвинувального акту, 11 липня цього року о 6-й ранку у Коломиї патрульні поліцейські зупинили «Toyota Cresta» і під час перевірки документів встановили, що водій нетверезий. Цього ж склали адмінпротокол і вилучили авто.

Надалі, 14 липня, водій прибув до поліції задля повернення авто і ненаправлення справи про п’яну їзду до суду. Чоловік запропонував поліції хабар та поклав на полицю робочого стола 17 тис. грн. Таким чином, водій вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 369 КК.

До суду справа пішла уже з угодою про визнання винуватості. Її суд 15 вересня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17 тис. грн штрафу. Вирок набрав законної сили 19 жовтня.

До слова, у справі про п’яну їзду суд став на сторону водія. Суд сказав, що матеріалами справи не було доведено факт керування ним автомобілем під час зустрічі з правоохоронцями. Відтак постановою від 18 жовтня 2021 закрив провадження у справі у зв’язку з відсутністю в його діях складу даного адміністративного правопорушення.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Ніссана” в’їхав під автобус і отримав 17000 грн штрафу