четвер , 25.04.2024

На Тисмениччині п’яний водій “Ауді” не дотримався дистанції і в’їхав у “Порше Каєн”

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

аварія, ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 травня цього року на Тисмениччині. На трасі Н-10 водій автомобіля “Ауді 100” проявив неуважність, не дотримався безпечної дистанції і допустив зіткнення з автомобілем “Порше Каєн”, який рухався попереду.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того водій “Ауді” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі. Результат – 1,99 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат заявив, що його підзахисний не визнає провини і просив закрити провадження у справі.

Однак, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія “Ауді” доведена в повному обсязі.

Провадження у справі за ст. 124 КУпАП суд постановив закрити у зв’язку із закінченням строків давності. Адже з часу вчинення адмінпорушення минуло більше трьох місяців.

А от за ст. 130 КУпАП строки розгляду справ тепер продовжені до 12 місяців.

Отож, Тисменицький районний суд постановив водія “Ауді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
У Татарові “Мітсубісі” під час обгону перекинувся, бо водій “Жигулів” не увімкнув поворот