п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті винуватець ДТП, у якій загинуло двоє людей, отримав умовний термін

Три роки умовно з позбавленням права керування на три роки отримав винуватець масової аварії, що трапилась вранці 26 лютого 2021 року в селі Угринів Івано-Франківського району.

Угринів ДТП

Тоді зіткнулося чотири автівки та загинуло двоє людей. Про це йдеться у вироку Тисменицького райсуду від 20 вересня 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту,  аварія трапилась на ділянці дороги, призначеній для руху у двох протилежних напрямках, що мають по дві смуги для кожного з них.  Водій «RENAULT KANGOO» їхав у попутному напрямку з «OPELCOMBO-C».

Водій останньої збирався повернути ліворуч, зменшив швидкість, увімкнув покажчик та зупинився, пропускаючи автомобілі.  Але водій «RENAULT KANGOO» проявив неуважність, почав маневрувати, але таки зачіпив  задню ліву частину «OPELCOMBO-C». Після чого виїхав на ліву смугу зустрічного руху, де зіткнувся із зустрічним ВАЗ-21102, після чого ВАЗ-21102 розвернуло та відкинуло на смугу, де воно зіткнулося із попутним RENAULT 21. У результаті зіткнення водій ВАЗу загинув на місці, а пасажир – помер згодом у лікарні.

До слова, як повідомляла раніше поліція, ще двом автівкам довелося з’їхати на узбіччя, аби уникнути зіткнення.  В аварії тоді  загинули водій ВАЗу – 1992 року народження і пасажир –1994 року народження. Також легкі травми отримала дівчина 1997 року народження. І загиблі, і травмована дівчина – мешканці Єзупіля.

У суді обвинувачений водій «RENAULT KANGOO» вину визнав повністю, розкаявся, вибачився перед потерпілими. Розповів, що відшкодував шкоду потерпілим Зобов`язався і в подальшому надавати матеріальну допомогу сім`ї загиблих. Крім того, повністю відшкодував понесені по даному кримінальному провадженню судові витрати на проведення судових експертиз.

Унаслідок ДТП та постійних переживань значно погіршився стан його здоров`я. Заподіяні потерпілим злочином матеріальні та моральні збитки відшкодував в повному обсязі у добровільному порядку. Жодних претензій останні до нього не мають. Зобов’язався і в подальшому надавати матеріальну допомогу сім`ї загиблих. Крім того, повністю відшкодував понесені по даному кримінальному провадженню судові витрати на проведення судових експертиз. Просить суд суворо його не карати.

Не карати суворо та не позбавляти волі просили суд і родичі загиблих, потерпілі у справі. Підтвердили, що обвинувачений відшкодував їм збитки.

Суд, дослідивши здобуті в суді докази, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого та правильну кваліфікацію його дій за ч.3 ст.286 КК, так як він керуючи транспортним засобом, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб.

Відтак визнав винним у вчиненні вищезгаданого злочину, присудив 5 років тюрми з позбавленням права керування на три роки, на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, призначивши три роки іспитового строку. Вирок набрав законної сили 21 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
У масштабній аварії поблизу Івано-Франківська загинули двоє молодих людей (ФОТО)