п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті в одному з сіл в дереві вирізали національний символ України (ФОТО)

У селі Березівка Івано-Франківської територіальної громади на перехресті вулиць Братковецька і Шевченка в дереві вирізають український національний символ – тризуб.

тризуб

Про це кореспондентці Фіртки розповів Валентин Ткаченко, різьбяр.

«Староста села Березівка побачив каплицю в Братківцях, йому сподобалось, і сказав, що у них при центральній дорозі також є аварійне дерево, запитав, чи не міг би я під’їхати, глянути.

Я приїхав, показав скільки відрізати, скільки залишити деревини. Ну й з понеділка почав працювати. Герб пошліфували, затемнили і ще використаємо спеціальне покриття», – каже Валентин Ткаченко.

За його словами, оскільки дерево при державній центральній трасі, герб там найкраще “впишеться”. Крім того, староста села прикріпив на локацію державний прапор України.

«На наступний рік там виростуть молоді гілки. Їх регулярно підстригатимуть. Все має виглядати по-живому, акуратно та оригінально. До речі, місцеві жителі, їдучи громадським транспортом, вже просять водія зупинитися біля Тризуба. В селі тепер це як окрема точка орієнтиру», – розповідає митець.

Чоловік поділився, що біля «патріотичного дерева» планує зробити ще лавочку, оскільки там часто багато людей, які торгують.

Читайте також:
Місто на Прикарпатті очолило рейтинг окупності житла для оренди