четвер , 28.03.2024

Дізналася про це через півтори роки: на Прикарпатті жінці забули витягнути катетер після операції

Про випадок повідомила директорка комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради”” Ольга Савчук.

операція

За її словами, до медиків звернулася пацієнтка, котра відчувала постійний дискомфорт при сечовипусканні, а спроби позбутися його ліками результату не дало. Під час проведення відеоцистоскопічного обстеження стала зрозуміла причина скарг, пише Репортер.

Стало відомо, що після операції, яка відбулася понад 18 місяців тому, з тіла жінки медики забули забрати сечовий катетер.

“Скарги пацієнтки на постійний дискомфорт при сечовипусканні, нерезультативне консервативне лікування і, як знахідка, залишений сечовий катетер у сечовому міхурі після проведеного оперативного лікування понад 1,5 року тому… Казуїстичну причину дискомфорту виявлено. Будьте уважні до своїх пацієнтів, адже ще в університеті нас вчили рахувати все до- і після- операції, до останньої турундочки”, – зазначила Савчук.

Вона додала, що послуга відеоцистоскопії (ендоскопічне дослідження сечового міхура) проводиться в Міській поліклініці №2 (на вулиці Довгій) за попереднім записом.

катетер

Читайте також:
Комунальники почали прикрашати Франківськ до новорічних свят (ФОТО)