четвер , 18.04.2024

74 меню повернули на доопрацювання: на Прикарпатті контролюють стан харчування у школах

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в межах наданих повноважень забезпечує постійний контроль за дотриманням чинного законодавства під час організації харчування дітей в закладах освіти Прикарпаття.

меню у школах

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Відтак, з початку 2021 року провели 328 заходів державного нагляду у сфері санітарного законодавства у закладах освіти. Порушення вимог санітарного законодавства виявили у 255 перевірених закладах, а це склало 77%.

Видали 255 приписів про усунення порушень.

Заходи державного нагляду проводять з лабораторним контролем якості питної води, змиві з об’єктів навколишнього середовища, харчових продуктів та готових страв.

Так, в закладах загальної середньої освіти відібрали 1 077 зразків харчових продуктів, з яких 18 не відповідали вимогам нормативних документів, це становить 1,7%.

Крім того, у 2021 році дослідили 385 проб води питної за мікробіологічними показниками та 343 проби за санітарно-хімічними показниками, з яких 32 проби були баки забрудненими (8,3%) та 26 проб не відповідали вимогам по санітарно-хімічних показниках (7,6%).

Спеціалісти Держпродспоживслужби з початку 2021 року проаналізували 1 191 шкільне перспективне меню, з яких погодили 1 117, що складає 94%.

74 меню повернули на доопрацювання через невідповідність їхнім нормам харчування, включення до меню заборонених харчових продуктів, недотримання чергування страв, відсутність технологічних карток.

По кожному меню надали рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

З-поміж іншого значна увага була приділена організаційно-методичній та санітарно-освітній роботі, підвищенню рівня обізнаності з питань організації харчування адміністрації навчальних закладів, постачальників харчових продуктів та працівників шкільних харчоблоків.

Читайте також:
Британія першою у світі схвалила таблетки від COVID-19, які тестували на прикарпатських хворих