п’ятниця , 26.04.2024

За смертельне ДТП у Богородчанах водій легковика отримав умовний термін

Умовний термін та два роки позбавлення права керування присудив Богородчанський райсуд водію Volkswagen Passat, який збив велосипедиста.

ДТП велосипед

Аварія трапилась 16 вересня 2019 року на Івано-Франківщині. Про це йдеться у вироку суду від 10 вересня 2021 року.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 вересня 2019 року о 22.30 в умовах недостатньої видимості. Водій Volkswagen Passat  рухався із трьома пасажирами  з селища Богородчани до селища Лисець.

У попутному напрямку рухався у той же час велосипедист, велосипед якого був обладнаний заднім світлоповертачем червоного кольору. Водій легковика проявив неуважність і наїхав на нього. У результаті зіткнення велосипедист отримав травми, від яких загинув на місці.

У суді водій легківки вину визнав. Розповів, що проїхавши 300-400 метрів від АЗС «WOG», що на в`їзді Богородчан, розминувся із зустрічним автомобілем. Відразу після цього, раптово перед собою на смузі свого руху побачив темний силует, на що не встиг зреагувати і відбулось зіткнення. Після розуміння, що сталось, перебував у стані шоку, а тому подальших подій не пам’ятає.

Крім визнання вини самим обвинуваченим, як пише у документі, його винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення доводиться іншими дослідженими судом доказами. Дослідивши докази, зібрані досудовим слідством, суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого.

Тож визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК та присудив 4 роки тюрми з позбавленням права керування на два роки.  На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, призначивши два роки іспитового строку.

Також суд сказав стягнути з нього 5075,84 грн. понесених витрат на проведення судових експертиз на користь держави. Вирок набрав законної сили 11 жовтня.

Діана БОЙКО

Читайте також по цій темі:
Внаслідок аварії на Івано-Франківщині загинув велосипедист (ФОТО)