четвер , 28.03.2024

В автобус тільки з довідками: на Прикарпатті поліція перевіряє міжобласний транспорт

У четвер, 21 жовтня, у всій Україні, зокрема й на Прикарпатті, почали діяти нові правила пасажирських перевезень під час дії карантину.

Щоправда, поки вони стосуються тільки міжобласних перевезень та тих областей, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки, пише Репортер.

Тож міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах дозволені за умови наявності у всіх водіїв та пасажирів Covid-сертифікату, негативного результату тестування на COVID-19 або експрес-тесту.

Репортер вирішив перевірити, що відбувається на Івано-Франківському вокзалі №2, що у мікрорайоні Пасічна. Адже саме з нього курсують найбільше автобусів в інші області та закордон.

Станом на 10:30 на станції практично немає ні людей, ні автобусів. Контролерів теж. Декілька пасажири чекають на автобуси, кажуть, що мають сертифікати. Можна помітити, як ходять троє поліцейських. За їхніми словами, перевіряють сертифікати у всіх пасажирів.

Натомість у касі, під час продажу квитків, свідоцтв не питають. Уточняють, що вони й не мають їх перевіряти, адже це не їхній обов‘язок. Додають, що довідки у водіїв має перевіряти перевізник. А перевірка документів у пасажирів покладена на водіїв.

Близько 11 починають підходити люди вже. З’являються й автобуси. Починається посадка пасажирів на декілька з них.

Поліція підходить перед відправкою і перевіряє сертифікати у водіїв і вибірково питає в пасажирів, чи вони є. Уже при поліції водій всім каже, що не візьме без сертифіката, хоча цього до появи правоохоронців не робив.

Варто додати, що також поліцейські пояснюють всім нові правила.

Читайте також:
Слід чекати в Україні: світом шириться нова мутація штаму Дельта