п’ятниця , 26.04.2024

Українцям у Чехії платять від 150 тисяч гривень: які професії актуальні

У Чехії для українців відкрили сотні різних вакансій: передусім у сусідній країні потребують різноробочих, технічних і медичних працівників. Розмір зарплати залежить від умов і може бути до 150 тис. грн на місяць.

робота в Чехії

Це випливає з даних популярного кадрового порталу. Наприклад, компанія Panasonic запрошує українців, які вміють користуватися обладнанням для промислової автоматизації FANUC. Розмір зарплати – від 75 до 150 тис. грн на місяць.

Умови:

  1. Надбавка за нічну зміну: 25%.
  2. Надбавка за перепрацювання: 25%.
  3. Надбавка за зміну в суботу та неділю: 25%.
  4. Відпустка: 25 днів.

Медичний працівник у Чехії може заробляти до 50 тис. грн.

“Відкрито набір медичних працівників: чоловіків і жінок (вік не має значення) в чеські мережі клінік Semily, Jilemnice, Cesky tesin, будинки пристарілих (Прага)”, – йдеться в оголошенні.

Обов’язки:

  1. Виконувати доручення старшої медсестри.
  2. Догляд за пацієнтами.
  3. Ранкові та вечірні обходи.
  4. Ін’єкції, крапельниці, маніпуляції тільки під наглядом старшого медичного працівника.

“Робимо нострифікацію диплома, готуємо до апробаційних іспитів. Після складання співробітник отримує кваліфікацію і працює як самостійна штатна медсестра”, – йдеться в оголошенні.

Електромеханік у Чехії може заробляти до 55 тис. грн. Вимоги:

  1. Освіта: електротехнічна.
  2. Досвід роботи: щонайменше 5 років.

“Допомога на харчування: Ваучер на харчування 28 крон за обід, 8 страв на вибір. Переваги: Релокаціонний пакет 45.000 крон”, – йдеться в оголошенні.

Чому українцям цікава Чехія?

Чехія перебуває на другому місці в Європі за обсягами легального працевлаштування українців (зрозуміло, після Польщі). Працювати там можуть як кваліфіковані фахівці з дипломами, так і сезонні працівники без кваліфікації.

Якщо порівнювати з країнами західної Європи, наприклад, із Німеччиною, Чехія має більш прості умови працевлаштування для іноземних працівників. Водночас рівень оплати праці там вищий, ніж в Україні і навіть на 10-15% вищий, ніж у Польщі.

“У Чехії українців приваблює насамперед зарплата, – стверджує президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. – Основне завдання для більшості українських трудових мігрантів, все ж, не шукати нову батьківщину, а шукати можливість заробити якомога більше грошей за обмежений період. І Чехія таку можливість дає”.

Читайте також:
Багатодітна сім’я з Ворохти, якій за день зібрали гроші, переїхала у новий будинок (ВІДЕО)