вівторок , 19.03.2024

У Надвірній п’яний мотоцикліст скоїв ДТП, втік з місця події і отримав за це 17000 гривень штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для мотоцикліста, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та залишив місце події.

мотоцикл, ДТП

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 6 серпня цього року у місті Надвірна на вулиці Івана Франка. Водій мотоцикла марки “Ямаха” не дотримався безпечної дистанції руху та допустив зіткнення з автомобілем марки “Ауді А6”, який рухався попереду.

У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Втім, винуватець зіткнення залишив місце події і згодом був затриманий у селі Пнів, що поблизу Надвірної.

Мотоцикліст на момент зупинки перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Втім, від огляду на стан сп’яніння на місці зупинки він відмовився. А також відмовився і від проходження огляду у найближчому медичному закладі.

На порушника склали адміністративні протоколи ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП), ст. 122-4 (залишення місця ДТП), ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій мотоцикла свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія мотоцикла визнати винним за всіма інкримінованими йому статтями та призначив для порушника покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження минув і рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
На Прикарпатті розшукали мотоцикліста, який збив на смерть 6-річну дівчинку