четвер , 16.05.2024

У Франківську водій в’їхав у світлофор, випив пива після ДТП і отримав 34000 гривень штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь за кермом

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 липня цього року в Івано-Франківську. Вранці, близько 9.30, водій автомобіля “Сітроен Берлінго”, виїжджаючи з вулиці Садової на вулицю Набережну, не впорався з керуванням та допустив наїзд на світлофор.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Патрульні, які прибули на місці автопригоди, зауважили, що у водія помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Кермувальник пояснив, що вживав алкоголь, а саме пив пиво, уже після скоєння ДТП. Опісля цього водій таки пристав на пропозицію поліцейських пройти огляд на стан сп’яніння.

Результат – 1,92 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) та за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Водій просив аби справу передали на розгляд у Косівський районний суд – за місцем його проживання.

Однак Івано-Франківський міський суд відмовив у цьому, оскільки адміністративні справи можуть розглядатися як за місцем проживання особи, що притягується до відповідальності, так і за місцем скоєння порушення.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 4 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій “Сітроена” не погодився з таким рішенням і наразі дану постанову оскаржує в Апеляційному суді.

Діана БОЙКО

Читайте також:
5 проміле: у Франківську п’яний водій досягнув алкогольного максимуму і впав з мотоцикла