четвер , 28.03.2024

Рани по всьому тілу: постраждала від вибуху у Карпатах туристка проводила в горах медовий місяць (ФОТО)

«Ми далеко і з нами серйозна біда», – таким було перше усвідомлення Тетяни після вибуху в горах. Дівчина з групою друзів пішла в Карпати, щоби зустріти там омріяний схід сонця. Проте напередодні, коли пізно ввечері туристи влаштували собі чаювання, стався вибух, після якого Тетяні довелося зустріти світанок вже у лікарні.

вибух в Карпатах

Нині дівчина самостійно ще не ходить, рухи обмежені, проте дякує лікарям за швидку невідкладну допомогу та лікування. За 10 днів її перебування в опіковому відділенні лікарі провели п’ять оперативних втручань, пише «Галицький кореспондент» з посиланням КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

«Такі операції відрізняються від класичного лікування, – говорить завідувач відділення Костянтин Кіршак. – Вогнепальні вибухові рани найскладніші насамперед через забруднення, що потрапляє в тіло. Тому перш ніж приступити до операції, робимо ретельну чистку від бруду, шматків дерева, інших речовин…».

За словами лікаря, точкові рани були по всьому тілу пацієнтки, а більшість із них закриті, зокрема на обличчі, стегнах та гомілках.

«Швидше за все дівчина сиділа, оскільки головний удар припав саме на гомілки, – розповідає Кіршак. – Були ураження глибоких структур на обох руках та ногах, тому надалі потрібна розробка…».

Крім того, в одному оці під повікою був осколок, який призвів до опіку рогівки, – таким чином сталася контузія ока. Сама Тетяна піджартовує, буцімто через цю контузію їй пощастило більше, ніж іншим, оскільки впродовж кількох годин не могла бачити в якому стані друзі, вдалося зберегти психіку.

«А от красу гір побачити ми таки встигли, на фотокамері мого чоловіка залишилися фото з нашої романтичної подорожі», – усміхнено говорить Таня і зізнається, що ця коротка мандрівка була запланована як весільна подорож, і що вона дуже хотіла познайомити чоловіка-іноземця з красою карпатських гір.

«Це у них такий медовий місяць», – додають трохи гумору брат та мама Тетяни, які опікуються нею в палаті.

Попереду у дівчини два місяці реабілітації і чимало планів. Вона впевнена, що таке загартування для їхньої молодої родини не є зайвим.

Читайте також:
У Карпатах мольфарка знайшла невідому смертельно отруйну змію-мутанта (ВІДЕО)