четвер , 25.04.2024

Прикарпатські хірурги відновили повноцінну рухливість руки 7-річного пацієнта з важкими опіками

В опіковому відділенні Івано-Франківської обласної лікарні прооперували 7-річного хлопчика, який у дворічному віці отримав важкі опіки.

хірурги

Медики пояснюють, що формування рубців призвело до викривлення хребта. І якщо б не оперативне втручання, згодом був би прогресуючий сколіоз і руйнівний вплив на розумову діяльність та фізичний розвиток в цілому, повідомляє пресслужба ОКЛ.

«Весь цей час хлопчик не міг проявляти фізичну активність, оскільки піднімав руку лише наполовину, – розповідає хірург Роман Скалій. – Рубець збільшувався одночасно зі зростанням тіла, що й зумовило викривлення хребта».

Операція тривалістю дві години звільнила дитину від болю та відновила функціональність руки.

«Як тільки наш пацієнт вийшов з наркозу, він одразу сказав нам, що може рухати рукою, – радіє за малого хірург Микола Пилипів. – Орієнтовно через десять днів знімемо шви і хлопець зможе природньо підіймати руку. Згодом може йтися хіба що про додаткову косметичну операцію».

Функціональну здатність лікарі відновили, а далі, кажуть, справа за належною реабілітацією та помірними фізичними навантаженнями.

«Такі операції робимо після того, як рубець сформується. Чим раніше проведена операція, тим краще для дитини у майбутньому», – пояснює завідувач Костянтин Кіршак.

Кожного місяця лікарі відділення роблять щонайменше дві-три операції з реконструкції рубця.

Читайте також:
Колишня депутатка з Прикарпаття купила кілька гектарів землі в Амазонії (ВІДЕО)