четвер , 25.04.2024

Понад 4 грн за кубометр: на Прикарпатті зросте ціна на доставку газу

Івано-Франківський оператор з розподілу блакитного палива “Івано-Франківськгаз” планує підняти тариф на послуги з розподілу на 2022 рік до 4.40 гривні за кубометр.

газ

Після громадських слухань пропонований тариф має розглянути та затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕП). Про це йдеться на сайті товариства.

“Підставою для перегляду тарифу на послуги розподілу природного газу є його зміна внаслідок невідповідності (зменшення) річних обсягів замовленої потужності розподілу природного газу затверджених у діючому тарифі у порівнянні з фактичними обсягами; зміни складових витрат внаслідок зміни кон’юктури ринку, інфляційних процесів, зміни мінімального рівня оплати праці; необхідності у додаткових витратах пов’язаних з експлуатацією газорозподільних систем, власником яких є держава; забезпечення належного фінансування витрат, пов’язаних з утриманням системи газопостачання у надійному стані”, – зазначають в товаристві.

Як зазначають у додатку, тариф планують підняти до 4,40 грн за м3 на місяць без ПДВ.

З цього приводу 25 жовтня, в о 14.00 год у приміщенні товариства на вулиці Ленкавського відбулося громадське слухання. Проте у компанії його результати поки не оприлюднили.

Варто нагадати, що останній раз “Івано-Франківськгаз” піднімав тариф на розподіл у лютому 2021. Тоді його встановили на рівні 1, 79 грн за м3 на місяць (без урахування ПДВ), а з урахуванням ПДВ – 2, 148 грн за кубічний метр.

Читайте також:
З 2022-го будуть нові вимоги: частина українців не зможе отримати пенсії