субота , 20.04.2024

На Прикарпатті люди годинами стоять у черзі, щоб щепитись (ФОТО, ВІДЕО)

29 жовтня у центрах масової вакцинації від коронавірусу в Івано-Франківську вишикувалися довжелезні черги з охочих щепитися. Причина такого ажіотажу – перехід регіону в «червону» зону від сьогодні, 30 жовтня.

черга за вакциною

Кореспондентка Бліц-Інфо пообіді відвідала центр вакцинації в «Епіцентрі». Біля головного входу в торговий центр вишикувались близько 60 охочих щепитись. Трішки менше людей чекають всередині.

Люди розповідають, що стоять в черзі годинами, навіть брали вихідний для цього. Тут сьогодні працюють дві бригади медиків, від ранку вже вдалась вакцинувати понад сотню людей, ще стільки ж охочих зараз чекають на свою дозу вакцини.

Найгірша ситуація з чергами у торговельно-розважальному комплексі «Панорама PLAZA». Тут сьогодні вакцинують дві бригади медиків.

Станом на 15:00 тільки одна бригада вакцинувала 115 людей, друга підраховуватиме ввечері, але кажуть, що понад сотню теж вдалось щепити. Втім, люди нарікають, що бригад замало. Хтось відпросився з роботи на одну годину, а стоїть вже четверту. Студенти теж пропустили навчання через вакцинацію.

Варто додати, що черга сформувалась аж до другого поверху.

Люди не в гуморі, навіть кореспондентку Бліц-Інфо не пропускали до пункту щеплення хвилин п’ять, аж поки не побачили посвідчення журналіста. Аргументуючи тим, що кожен може сказати, що він з преси і проскочити без черги.

Пункт вакцинації у торговому центрі теж працюватиме до 20:00, медики наголосили, що постараються щепити всіх охочих.

У Пункті вакцинації у ЦНАПі черга менша – близько півсотні охочих. Тут працює тільки одна бригада медиків, без перерви. Від 10-Ї ранку встигли вакцинувати 85 людей Pfizer та 35 вакциною CoronaVac. Медик розповідає, що без перерви важко працювати. І як би не хотілось, всіх охочих щепити до 16:00 не вийде.

«О 15:30 ми виходимо на вулицю і просимо людей не займати чергу, адже не встигнемо всіх вакцинувати. Коли закінчується вакцина – теж про це кажемо, щоб люди дурно не стояли»,- розповідає медик.

Нагадаємо, з 30 жовтня в Івано-Франківській області вводять “червону” зону карантину. Через ажіотаж в ОДА вирішили відкрити ще один пункт вакцинації. Цього разу в центральному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету (вул. Галицька, 2). Він розпочав свою роботу вже сьогодні, 30 жовтня.

Читайте також:
На Прикарпатті молодята замість квітів замовили у гостей іграшки та одяг для дітей із реабілітаційного центру