п’ятниця , 26.04.2024

На Городенківщині електрична опора зупинила дуже п’яного водія

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

аварія

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 липня цього року у селі Котиківка – водій автомобіля “ВАЗ 21061” (“Жигулі”) не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події у присутності двох свідків. Результат огляду – 2,96 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми та вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративних протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе водіння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав, пояснював, що за кермом був не він, а інша особа.

Однак, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що в діях водія “Жигулів” вбачаються ознаки інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій “Жигулів” не погодився із таким рішенням та подав апеляцію, однак програв її.

Відтак, рішення Городенківського районного суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
2,84 проміле: у Городенці спіймали і покарали дуже п’яного скутериста