п’ятниця , 29.03.2024

Через ціни на газ: на Прикарпатті здорожчає вартість хлібу

В Івано-Франківському хлібокомбінаті пояснили, чому зростає ціна на їхню продукцію.

хліб

Як розповіла директорка підприємства Галина Іщак, усе через зростання цін на сировину та енергоносії.

“Сьогодні причини зростання ціни на хлібобулочні вироби нашої компанії наступні: зростання цін на сировину та на енергоносії, а саме ці фактори займають значну частину у виробництві хлібобулочних виробів. Ми хочемо, щоб жителі міста та області знали, які фактори є ключовими в ціноутворенні на продукцію нашого виробництва”, – розповіла Іщак.

За її словами, ціна на олію зросла на понад 50% у порівнянні з минулим роком. Ціни на борошно теж зросли – за останніх два місяці борошно першого сорту подорожчало на 22%, а вищого ґатунку на 25%.

Окрім того, на ціну хліба від хлібокомбінату впливає і ціна на газ, адже усі печі хлібокомбінату працюють на блакитному паливі.

“Ще одним болючим питанням для нас, як для виробника хлібобулочних виробів, залишається ціна на газ, адже всі печі для виробництва хліба у нас на підприємстві – газові, – пояснила Іщак. – Якщо ціна на природний газ в жовтні минулого року складала 5,60 грн за куб, то в жовтні цього року – 27,30 грн. Опираючись на прогнози експертів щодо подальшого росту ціни на газ, ми розуміємо, що ситуація може бути невтішною, адже ціна за куб може скласти 40, а то й всі 50 гривень вже в найближчому майбутньому”.

Вона також додала, на підприємстві старатимуться й надалі втримати ціну на хліб на сталому рівні, але якщо ціни на енергоносії та сировину продовжуватимуть рости, то будуть змушені знову підняти ціну на вироби.

Читайте також:
На Прикарпатті збирають кошти для хлопчика, який живе у злиднях