п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті за першу вагітність після вакцинації заплатять 100 тисяч гривень

Влада Прикарпаття готова заплатити 100 тисяч гривень жінці, яка першою завагітніє після вакцинації проти коронавірусу.

вакцинація вагітної

Про це повідомляє «Прикарпаття Online».

7 вересня на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків взявся розвінчувати міфи про вакцинацію від COVID-19. Він доручив спостерігати за секретарем міськради, чи в того не виростуть роги і копита. Також обіцяє преміювати жінку, яка перша завагітніє після вакцинації.

«Вчора до мене прийшла жінка і доводила, що не може вакцинуватися, бо не завагітніє. Я вам серйозно говорю. Дайте доручення нашій працівниці. Якщо такий випадок станеться – то першій потрібно виплатити гарну премію. 100 тисяч гривень. Бо кажуть, що я злий, депреміюю. А я от хочу преміювати. Я не знав, що відповісти. Вона мені не повірила, бо я не медик», – відмітив Марцінків.

Знайти таку жінку в громаді мер доручив першій заступниці Вікторії Сусаніній та начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко.

«На жаль, це один з найпоширеніших міфів: «Ті, хто вакцинуються – не можуть мати дітей». Ми з цим часто стикаємось в своїй діяльності. Але життя доводить, що все навпаки. Всі, хто вакцинувався в дитинстві – прекрасно живуть і народжують дітей», – зауважила очільниця управління охорони здоров’я.

Мер відмітив, що наступного літа якраз буде зрозуміло, чи вдасться вакцинованим жінкам громади розвінчати міф.

«Хороше диво – перевірене диво», – додав Марцінків.

Марія Бойко зауважила, що немає надійного способу це відстежити.

«Не знаю, як будемо це відстежувати, але будемо щось робити. Але це дійсно правда. До нас часто телефонують і кажуть: «Я не буду вакцинуватися, бо я ще не народжувала. Я хочу мати дітей», – резюмувала керівниця управління охорони здоров’я.

Читайте також:
Посилення карантину: названо ОТГ, в яких школи перейдуть на дистанційне навчання