четвер , 02.05.2024

На Прикарпатті від ускладнень Cоvid-19 померла новонароджена дівчинка

У Коломийському районі від ускладнень, які викликав Cоvid-19, померла новонароджена дівчинка.

немовля

У ще вагітної матері медики виявили інфекцію, але жінка відмовилась від госпіталізації.

Немовля померло одразу після народження 18 вересня, але про цей випадок стало відомо лише у п’ятницю, 24 вересня, після публікації на сайті Галка.

За словами директора Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб Руслана Савчука, на початку вересня 26-річна вагітна жінка мала проблеми із самопочуттям і звернулася у місцевий медзаклад.

«Там їй зробили швидкий тест на Cоvid-19, який показав наявність хвороби, та скерували в обласний перинатальний центр. Однак від госпіталізації у пологовий жінка відмовилася, і 11 вересня самостійно зробила ПЛР-тест у приватній лабораторії. Він виявився позитивним, та вагітна не звернулася до медиків, а лікувалася вдома», — розповів Руслан Савчук.

За його словами, 16 вересня жінка зробила повторний ПЛР-тест у приватній лабораторії, який показав негативний результат, а 18 вересня жінка поступила у коломийський пологовий та народила дівчинку.

Директор Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповів, що одразу після народження стан дитини різко погіршився, її перевели у реанімацію через важкі дихальні розлади та підключили до апарату штучної вентиляції легень. Та немовля померло цього ж дня. Діагноз – вроджена пневмонія, а посмертний аналіз показав наявність у немовля вірусу Cоvid-19.

Читайте також:
Коронавірус на Івано-Франківщині сьогодні: статистика за 24 вересня