субота , 27.04.2024

На Прикарпатті голова ОТГ та його заступник попалися на хабарі у розмірі 2000 доларів

На Івано-Франківщині голова ОТГ та його заступник за передачу землі в оренду під будівництво вимагали 2000 доларів США неправомірної вигоди.

хабар, голова ОТГ, Прикарпаття

Протиправну діяльність обох посадовців задокументували співробітники обласного управління стратегічних розслідувань та слідчого управління поліції.

Про це інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Сьогодні, 30 вересня, очільник територіальної громади на Прикарпатті та його заступник отримали черговий «транш» – 1000 доларів США. Раніше було задокументовано одержання останніми ще двох «траншів» на суму 29 500 гривень.

Вирішується питання про затримання посадовців у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозри за  ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює  Івано-Франківська обласна прокуратура.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Щоправда, у переважній більшості такі справи закінчуються призначенням штрафів для хабарників у розмірі приблизно такому ж як і неправомірна вигода.

хабар на Прикарпатті, голова ОТГ

Читайте також:
На Івано-Франківщині військового комісара затримали на хабарі у розмірі 1300 доларів