субота , 20.04.2024

Дав гроші і втік: у Франківську шукають власника собаки, який покусав малолітню дитину

В Івано-Франківську, поблизу річки Бистриця-Надвірнянська, 12 вересня на 10-річного хлопця напав і покусав собака породи алабай. Про це у мережі Facebook повідомила мама дитини Наталія Капустян. 

покусана дитина

Згодом жінка розповіла Суспільному про випадок, який трапився з її сином у неділю. Наталія Капустян каже, що її син з другом гуляли берегом Бистриці Надвірнянської.

“Хлопці бачили, що цей собака прив’язаний до дерева. А коли вже поверталися, за хвилин 10-15 орієнтовно, то вони знову пройшли повз цю компанію і через метрів 50 почули якийсь шум. Коли повернулися, то побачили, що на них біжить цей собака”, — розповідає мама хлопчика.

Тварина напала тільки на молодшого хлопця – її сина. Наталія Капустян каже, що дитину додому привезли відпочивальники. Господар собаки обробив синові рани хлоргексидином, дав йому 200 гривень і втік. Жінка розшукує власника алабая і очевидців інциденту через соцмережі, також вона написала заяву в поліцію. За її словами, у травмпункті синові призначили низку щеплень.

“Найбільше — на нозі, такі глибокі рани від собачих ікл. Вони десь там по 2 см і шкіра розійшлася. На спині є укуси та подряпини від пазурів і на руці, на зап’ясті, також є слід від укусу. Рукою син не може рухати”, — каже Наталія Капустян.

Зараз хлопчик лікується вдома.

Юрист Олексій Сливінський у коментарі Суспільному розповів, що собака “становить підвищену небезпеку”. Тому власники цих тварин мають певні обов’язки.

“Пес при вигулі має бути обов’язково в наморднику та на короткому повідку. Дозволяється відпускати тварин з повідка винятково в спеціально обладнаних місцях для вигулу. У випадку, коли собака покусав людину, відповідальність може бути передбачена як адміністративна, так і кримінальна, якщо це якісь важкі наслідки. Ну і цивільно-правова у випадку, якщо потерпілий звернеться до суду”, — каже Олексій Сливінський.

Керівниця пресслужби обласної поліції Тетяна Іванюк обіцяла розповісти кореспондентці Суспільного, чи отримали поліцейські заяву від батьків покусаного хлопчика, та як просувається ця справа, але протягом дня речниця так і не прокоментувала.

Читайте також:
Для людей у скруті: на Прикарпатті діє ринок обміну речей