п’ятниця , 29.03.2024

22 млн грн: у Франківську відремонтують пів кілометра вулиці Ленкавського

В Івано-Франківську мерія готова відремонтувати пів кілометра аварійної вулиці Ленкавського. На це готові потратити 22 млн грн.

ремонт дороги

Департамент благоустрою Івано-Франківської міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт вулиці Ленкавського з очікуваною вартістю 22 159 070 гривень.

Йдеться по ділянку від вулиці Короля Данила до вулиці Левицького протяжністю 550 метрів.

Франківська мерія готова за 22 млн грн відремонтувати пів кілометра вулиці Ленкавського 1

Інший відрізок вулиці – ділянку від Короля Данила до Бельверської довжиною 230 метрів – відремонтували у 2016 році. Тоді ці роботи обійшлися міському бюджету 1,6 млн грн.

Вулицю Ленкавського від Короля Данила до Левицького мають відремонтувати до кінця цього року. При цьому сума бюджетних призначень на ці роботи на 2021 рік становить лише 12 431 гривні. За умовами тендеру, підрядник має розпочати роботи без авансу – розрахунок проводиться після виконання робіт. Тобто на дорогу, ремонт якої коштує 22 млн грн, у бюджеті поки що передбачено всього 12 тисяч і потенційному підряднику доведеться виконати роботи у борг. Щоправда, у тендерній документації прописали, що строки виконання робіт можуть бути продовжені у разі відсутності бюджетних призначень в повному обсязі або у разі затримки бюджетного фінансування.

Проєкт, окрім ремонту дорожнього полотна, передбачає заміну мереж, ремонт тротуарів, облаштування велодоріжок, благоустрій – посадку кулястих кленів, встановлення велопарковок тощо.

Тендерні пропозиції приймаються до 24 вересня.

Читайте також:
На Прикарпатті знайшли гриба-мутанта (ФОТО)