четвер , 25.04.2024

У Франківську священників долучать до викладання християнської етики у школах

В Івано-Франківську до викладання християнської етики в школах долучаться священики. Для цього школи та церква підписали меморандум про співпрацю.

християнська етика, Франківськ

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

«І сьогодні наші церкви простягнули руку допомоги. Щоб у наших школах не просто була християнська етика, а щоб викладання цього предмета було справді якісним. Церква і школа підписали меморандум про співпрацю», – зазначив Марцінків.

За його інформацією, підписання меморандуму про співпрацю відбулось на конференції освітян 30 серпня.

«Востаннє така угода підписувалася аж у 1992 році, і я вважаю, що її давно треба було оновити», – наголосив міський голова.

Він пообіцяв, що влада буде шукати мотивацію, щоб діти та вчителі заглиблювались у християнську етику з радістю.

Перед цим депутати Івано-Франківської міськради раніше звернулися до уряду та Міністерства освіти з проханням доповнити список навчальних програм курсом християнської етики. Обранці вважають, що предмет християнської етики є «стратегічно важливим» для збереження духовності та школи цінностей, де молодь вчиться виявляти ввічливість, толерантність здійснювати вибір у складних життєвих ситуаціях, дізнаватися про духовне коріння українського народу.

Читайте також:
Про що мовчить Крилос: могутня церква Успіння Пресвятої Богородиці та майже тисячолітні мури собору