понеділок , 06.05.2024

У Богородчанах водій “Жигулів” випив стакан вина і отримав 34000 гривень штрафу

Богородчанський районний суд розглянув справу, щодо водія автомобіля, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, 3 квітня цього року на трасі Н-09 Львів-Мукачево поблизу міста Галича поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ-21013” (“Жигулі”), який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат проведеного огляду на місці зупинки автомобіля – 0,62 проміле.

В графі пояснень чоловік написав: “випив стакан вина, після чого керував автомобілем”.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як зазначається у матеріалах справи, 12 червня 2020 року цей же водій постановою суду був визнаний винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 122-2 і ч. 3 ст. 130 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку та третє впродовж року нетверезе керування транспортним засобом) і був покараний штрафом у розмірі 40800 гривень та позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Оскільки з часу третього порушення не минуло і року, тому 3 квітня на водія ВАЗу склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У судове засідання чоловік, яка притягується до відповідальності, не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ-21013” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення транспортного засобу.

Рішення суду 14 червня 2021 року набрало законної сили.

Таким чином, виходить, що впродовж року вказаний водій отримав штрафів на понад 70000 гривень. Вражаючий результат для людини, яка офіційно ніде не працює.

Діана БОЙКО

Читайте також:
У Франківську п’яний водій на “Мерседесі” скоїв ДТП