вівторок , 19.03.2024

Просто у номері зарізали барана: туристи з Саудівської Аравії вразили відпочинком у Буковелі (ФОТО)

Вже кілька тижнів Буковель приймає туристів з Саудівської Аравії. Попри непогані заробітки, готельєри все ж не дуже задоволені такими відвідувачами. Причин тому багато.

туристи

У соціальних мережах багато негативних відгуків. OBOZREVATEL спробував з’ясувати, наскільки правдиві ці історії.

Кореспондентка поговорила з готельєрами зі Львова та Карпат, у яких могли зупинитися відпочивальники із Саудівської Аравії. Далеко не всі представники закладів охоче йшли на контакт.

Як розповів OBOZREVATEL український турист Олександр Космач, який відпочиває в Карпатах, якщо арабам щось не сподобалося в тому чи іншому готелі, вони починають «спамити» його рейтинг.

Чутки про погані відгуки на booking від арабів налякали багатьох власників готельного бізнесу в туристичних містах України.

Українець також згадав про декілька яскравих випадків, які нібито сталися з арабами в Карпатах. Ці історії розповіли йому очевидці.

Наприклад, у п’ятимісний номер готелю, назви якого Олександр попросив не зазначати, заселилася родина з 16 осіб. Саудівці відмовилися доплачувати або виселятися, з ними не могли нічого зробити.

Господиня іншого готелю розповідала Космачу, що її арабські гості у дворі поставили балон із газом і почали смажити баранів і готувати рис із запашними спеціями. Крім того, вони дуже багато і голосно молилися, чим заважали іншим відпочивальникам.

Річ у тім, що з 19 по 23 липня відзначається важливе мусульманське свято Курбан-байрам, під час якого потрібно принести в жертву вівцю або барана.

Інцидент з жертвопринесенням був також в одному з апарт-готелів Карпат. Там родина арабів здивувала персонал тим, що барана зарізали за всіма релігійними правилами просто в номері.

Ще були випадки з «безплатною» кавою в ресторані. Якщо офіціанти не встигають перехопити арабів на виході, то вони не платять за напої або удають, що нічого не розуміють.

Адміністраторка готелю Diamond Hotel Spa Resort (Буковель) повідомила, що араби залишають брудні номери, а ось сусідні з ними готелі скаржаться на зіпсовані меблі.

«Ну, я нічого не можу сказати. У нашому готелі вони меблі не псували, такого не було. Номери залишають трошки… набагато бруднішими у порівнянні з гостями з України. Прибирати потрібно більше, але у мене скарг на таких гостей немає», – відповіла управителька Diamond Hotel.

Адміністраторка також поділилася, що жодних штрафів для арабських туристів вони не вводили й меню майже не змінювали.

«Ми пробували вводити баранину в меню, але зазвичай вони більше їдять фастфуд: піцу, бургери. Українською кухнею вони не дуже цікавляться», – додала вона.

До того ж відпочивальників із Саудівської Аравії також не цікавлять СПА, басейн, сауна і джакузі. За словами працівників готелю, їм більше подобається подорожувати та самим гуляти горами.

«Вони проводять мало часу в готелі, надають перевагу активному відпочинку. З ранку їдуть, а ввечері повертаються. Цікавляться екскурсіями Буковелем і походами в гори», – поділилася адміністраторка.

Однак загальне враження від напливу арабських туристів у буковельських готельєрів залишилося позитивне.

«Я не можу сказати нічого поганого стосовно їхньої поведінки. Я не помітила, щоб відпочивальники навіть курили в номері. Були туристи з Еміратів. Гості дуже хороші теж. Звісно, вони відрізняються. Але якщо всіх оцінювати за п’ятибальною шкалою, то їм п’ять», – підсумувала управителька Diamond Hotel Spa Resort.

У MK Resort (раніше – «Магія Карпат») категорично відмовилися коментувати поведінку арабів, а в Mountain Krystal сказали, що у них відпочивають тільки українці.

Відгукнулися про пожильців із Саудівської Аравії і у львівському Gruner hotel. За словами менеджерки, жодних подробиць про поведінку арабів у готелі вона не може розповісти. Хоча зазначила, що певний інцидент все-таки трапився, але вони вирішили про це промовчати.

«Дещо відбувалося, але ми б цю інформацію не афішували, бо це, в принципі, сталося, і цього вже не уникнути», – заявила менеджерка готелю.

У мережі українці про арабських туристів пишуть таке:

  1. «Специфічні вони досить. Часто безцеремонні на наш менталітет. Досить нахабні. Працівникам готелів нелегко з ними, але це таке, гроші не пахнуть».

  2. «Нещодавно звернула увагу, як багато стало людей арабських національностей у центрі Києва. Не могла зрозуміти, чому. У кожному кафе, торговому центрі можна побачити сім’ї з жінками в хіджабах і купу дітей».

  3. «Яка ганьба! На рівні приїжджих туристів-арабів ми, жителі Прикарпаття, просто жебраки. Адже ціни підганяють під них. Ну, і далі пішло-поїхало – вивіски, меню тощо. Нудотно!».

  4. «Ми відпочивали з сім’єю – були шоковані, як після сніданку в досить дорогому і гарному готелі ці «гості» залишали за собою загиджені скатертини й меблі. Мені на це бридко дивитись. Працівники готелю і взагалі місцеві жителі жаліються на низьку культуру цих горе-туристів».

Читайте також:
Прикарпаття може потрапити в жовту зону: карантинні обмеження посилять