четвер , 25.04.2024

Потрібна «Дія»: ЄС визнав українські ковідні сертифікати (ВІДЕО)

Українцям стануть доступні COVID-сертифікати в «Дія» після того, як PlayMarket та AppStore оновлять нову версію застосунку. Після цього українці зможуть встановити «Дію», згенерувати сертифікат і подорожувати з ним до країн ЄС. На технічні оновлення потрібно кілька днів.

ковідний сертифікат

Про це колегам з ТСН сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу.

«Сьогодні о 10-й годині ми приєдналися до ЄС технічно, після того, як було опубліковано рішення і тепер ми зможемо приймати громадян ЄС, перевіряти на кордоні дійсність європейських документів. І після того, як Play Market та App Store оновить нову версію Дії після приєднання, українці зможуть встановити Дію, згенерувати ковідний сертифікат і подорожувати до європейських країн. Дуже важливо при плануванні подорожі спиратися на інформацію МЗС і МОЗ. Тому що, є певні технічні речі, наприклад, застосунок оновлюється і це може зайняти, наприклад, кілька годин, або кілька днів, тому потрібно ще кілька днів, щоб всі українці отримали оновлену версію», – сказав Федоров.

Щоб отримати COVID-сертифікат потрібно:

  • встановити застосунок «Дія»;
  • перейти до розділу «Послуги» і підписати електронним підписом (згенерувати його).

«Але ми все намагаємося робити зручно тому не потрібно за електронним підписом ходити до держорганів, ви можете згенерувати його в Дії. Усе дуже зручно, потрібно тільки ваше обличчя і виконати кілька дій. Біометрія вашого обличчя перевіряється з біометрією в реєстрі, це кілька секунд, ви отримуєте підпис і сертифікат. Тому все дуже зручно, займає до хвилини і сертифікати будуть у вашому смартфоні», – підсумував Михайло Федоров.

Нагадаємо, 19 серпня Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія» відповідають європейським, а тому дозволяють громадянам України вільно подорожувати з ними.

Читайте також:
В Івано-Франківську облаштують канатну дорогу