середа , 24.04.2024

Ліонель Мессі став гравцем французького ПСЖ

Аргентинський футболіст Ліонель Мессі офіційно став гравцем французького клубу «Парі Сен-Жермен». Він гратиме під 30 номером.

Ліонель МессіЯк повідомили на офіційному сайті ПСЖ, контракт розрахований на два роки з можливістю продовження ще на рік.

Деталей контракту поки що не розголошують, проте за інформацією інсайдера Фабріціо Романо, Мессі отримуватиме 35 млн євро на рік з урахуванням бонусів.

1 липня 2021 року Мессі став вільним агентом, оскільки його контракт із «Барселоною» закінчився. І клуб, і сам футболіст хотіли продовжити співпрацю, проте не змогли через правила Ла-Ліги. Справа в тому, що з 2013 року в Примері діють індивідуальні обмеження витрат для клубів, і в сезоні 2019/20 «Барселоні» дозволялося витрачати 671 млн євро, у сезоні 2020/21 – лише 347 млн євро, бо фінансова ситуація клубу погіршилася, а у сезоні 2021/22 сума мала бути ще менше.

5 серпня «Барселона» офіційно повідомила, що Мессі покидає клуб. 8 серпня він провів прощальну прес-конференцію, під час якої не стримав сліз: «Останні дні я багато думав, що сказати. Чесно кажучи, я не можу ні про що думати. Враховуючи те, що я провів всю кар’єру тут, мені важко думати про щось інше. Я не готовий до цього. Після 21 року я покидаю дім. (…) Я зробив все можливе, щоб лишитися».

34-річний Ліонель Мессі – є шестиразовим володарем «Золотого м’яча».

З 2004 року упродовж всієї своєї професійної кар’єри виступав за ФК «Барселона», до того ще 4 роки грав у юнацькій та резервних командах клубу. З каталонцями він 10 разів ставав чемпіоном Іспанії, сім разів – володарем Кубка Іспанії, чотири рази – переможцем Ліги чемпіонів, та тричі – володарем Суперкубка УЄФА і переможцем клубного чемпіонату світу.

Читайте також:
Андрій Шевченко залишив посаду головного тренера збірної України