п’ятниця , 26.04.2024

Керівництво Прикарпаття отримало усне попередження від Віктора Ляшка

Керівництво Івано-Франківської області отримало попередження від Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. Усе – через провал вакцинації проти COVID-19.

Віктор Ляшко

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі написав сам Міністр.

«Мав окрему розмову із керівництвом Івано-Франківської області та головами громад області. Можливо, не популярну, але потрібну. На жаль, область по охопленню вакцинацією найгірша з-поміж усіх 25 регіонів. І зрушень до покращення поки не відмічаємо», – написав у Фейсбуці Ляшко.

За його словами, такі темпи вакцинації неодмінно дадуть про себе знати восени.

«Вже зараз в області найвищий коефіцієнт позитивних випадків серед усіх протестованих. Тому попросив голів громад включатися у роботу, змінювати підходи до організації і захищати своїх людей. Результати розмови оціню на зустрічі через 2 тижні», – повідомив Ляшко.

Також міністр звернувся із проханням до сімейних лікарів та пунктів щеплень, як найближчих до пацієнта.

«Займайте активну позицію, розповідайте людям про важливість вакцинації від коронавірусної хвороби, адже в разі спалаху доведеться в рази складніше та наполегливіше працювати», – закликав він сімейних лікарів.

Нагадаю, на Прикарпатті щодня збільшується кількість хворих на Ковід. Якщо така ситуація прослідковуватиметься ще деякий час – область закриють на карантин.

Читайте також:
Прикарпаття може потрапити в жовту зону: карантинні обмеження посилять