п’ятниця , 26.04.2024

В Івано-Франківську поліцейські проінспектували береги річок (ФОТО)

Ювенальні поліцейські проінспектували береги річок в Івано-Франківську. Такі профілактичні рейди працівники ювенальної превенції Прикарпаття у літній період здійснюють систематично.

новини Франківська, Бистриця, відпочинок на воді“Упродовж літа поліцейські навчають дітей та їх батьків як уникнути неприємностей та нещасних випадків на водоймах. Та, як виявляється, далеко не усі краяни прислухаються як до порад правоохоронців, так, видається, і здорового глузду загалом”. – зазначається у повідомленні прес-служби обласної поліції.

Приміром, під час перевірок ювенальні поліцейські застали на берегах річки Бистриці Надвірнянської, яка ще не очистилася після недавнього паводку, цілі родини з дітьми. Батьки бездумно нехтують власною безпекою та безпекою своїх дітей, занурюючись у каламутну воду, де не видно дна водойми. Не перешкоджають такому екстремальному відпочинку й полуденна спека, яка також може призвести до теплового чи сонячного удару у відпочивальників. Не поодинокі, на жаль, й випадки, коли до річки приходять компанії підлітків без супроводу дорослих, зазначають у поліції.

Про ці та інші небезпеки, які чатують на дорослих та дітей під час відпочинку біля водойм, працівники ювенальної превенції сьогодні наголосили під час рейду у місцях, які не пристосовані для купання.

Тож ювенальні поліцейські вкотре застерігають від порушень правил безпечного купання у водоймах, адже вони можуть призвести до прикрих, а часом і непоправних наслідків.

Нагадаємо, в Івано-Франківську за 5 днів загинуло троє людей, які відпочивали на річці Бистриця Солотвинська – це студент з Гани, 14-річний хлопець та 12-річна дівчинка.

Після цих випадків у мерії Франківська вирішили заборонити купатися під пішохідним мостом на річці Бистриця Солотвинська. Щодо річки Бистриця Надвірнянська ця заборона не стосується, але все ж відпочивальникам слід бути обачними і дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на воді.

Івано-Франківськ, діти на воді

Івано-Франківськ, Бистриця, поліція

правила поведінки на воді

новини Франківська, Бистриця, літній відпочинок

Франківськ, Бистриця, пляж

Франківськ, Бистриця, літній відпочинок

Франківськ, Бистриця, поліція

Читайте також:
У Франківську у річці Бистриця втопилася 12-річна дівчинка