середа , 24.04.2024

У Микуличині під час святкування випускного отруїлися 30 людей

У Микуличині із харчовим отруєнням госпіталізували 30 відвідувачів вілли “Затишна”.

вілла Затишна, Микуличин

Група випускників приїхала у Микуличин ще 5 липня, окрім страв з готелю, вони також вживали власні продукти. Наразі фахівці встановлюють джерело отруєння.

Про це у середу, 7 липня, повідомила Держпродспоживслужба Івано-Франківської області.

Токсикоінфекцію виявили у 13 осіб, з яких 12 є це випускниками гімназії з Коростеня. Усіх їх вночі 6 липня госпіталізували до Яремчанської міської лікарні.

Усього на відпочинок у Микуличин із Коростеня Житомирської області приїхало 26 осіб. Серед них були троє батьків випускників та двоє супроводжуючих від гімназії, усі інші – це 17-річні випускники.

“У дорозі діти вживали продукти харчування, приготовлені вдома та куплені по дорозі. У готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, купили по дорозі та ту, яка була приготовлена у закладі відпочинку власноруч та працівниками закладу”, – зазначається у повідомленні Держпродспоживслужби.

В усіх госпіталізованих однакові симптоми – нудота, блювота, температура 37,2 °С, біль у животі, у деяких – пронос. Стан усіх хворих – середньої важкості. Наразі працівники Держпродспоживслужби відібрали проби усіх продуктів, які вживали школярі, та повідомили про інцидент поліцію.

Вілла “Затишна”, що у Микуличині, складається із двоповерхового комплексу на вісім номерів (26 місць) та окремого двоповерхового котеджу на два номери (6 місць).

Читайте також:
Масове отруєння у Коломиї: офіційно нарахували уже близько 200 потерпілих