вівторок , 16.04.2024

Рогатинський районний суд покарав водія, який напився горілки після скоєння ДТП

На Франківщині водій не впорався з керуванням та злетів у кювет. Опісля цього нібито випив з товаришем горілки.

алкоголь, п'яний водійЗа такі дії тепер чоловік заплатить штраф та не матиме права керувати транспортними засобами протягом трьох років.

Про це йдеться у постанові Рогатинського райсуду від 7 липня. Як випливає із адмінпротоколу, ввечері  13 червня 2021 року у с. Верхня Липиця по вул. Зелена, водій, керував “Шісткою”, злетів в кювет та, будучи причетним до ДТП, вживав алкоголь. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.4 ст. 130 КУпАП, ст. 124 КУпАП.

У суді чоловік вину визнав та сказав, що злетів у кювет, бо дорога у місці ДТП звужується. Заявив, що автівку вирішив залишити на місці аварії, бо не змогли з товаришем її витягнути з кювету. І перед тим, як піти додому, розпили з нм пляшку горілки.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про наявність в діях чоловіка ознак правопорушення за ч.4 ст. 130, ст. 124 КУпАП. Зокрема, суд досліджував протокол, схему ДТП, пояснення свідків, при яких чоловік відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, відеозаписи з камер поліції та ін. Відтак, він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданих правопорушень і дав у підсумку 34000 гривень штрафу. Постанова набрала законної сили 20 липня.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Рогатинщині неповнолітній хлопець попався п’яним за кермом і отримав 17000 грн штрафу