середа , 08.05.2024

Редуктори у гірничодобувній сфері

Важко оцінити використання приладів у гірничодобувній сфері без активного залучення приводів. Як відомо, промисловість незмінно пов’язана з активним застосуванням техніки у складних умовах.

мотор-редуктор

Тому залучення редукторів до гірничодобувної промисловості сприятиме збільшенню енергії та потужності.

Чому потужність має бути високою?

Гірничодобувна промисловість характеризується залученням привідного обладнання у скрутних для функціонування місцях, які відзначаються підвищеною вологістю та забрудненістю. Саме через такі фактори редуктор повинен володіти високою потужністю та змогою безперебійно працювати. Тому через колосальне навантаження на двигун, варто обирати якісні та перевірені мотор-редуктори.

Сфери використання редукторів

Як стверджують більшість фахівців, без мотор-редуктора неможливо уявити та забезпечити якісну та тривалу роботу промислового обладнання. Насамперед їх використовують для:

  • видобутку та переробці корисних копалин;
  • нарізці та дробарок каменів;
  • вакуумних фільтрів;
  • бурових систем;
  • транспортної та підйомної техніки.

Редуктори для дробарки

Редуктори сприяють ефективній роботі дробарки. Ці агрегати надзвичайно легко встановити на платформі та забезпечити функціонування. Наприклад, прилади для переробки гравію потребують залучення мотор-редукторів, адже таким чином відбувається якісна та надійна робота.

Механізм здатний збільшувати або ж зменшувати швидкість обертальних валів, що і є однією з особливостей цього приводу.

Як вибрати редуктор?

Важливими критеріями, які варто враховувати при виборі певного обладнання є:

  • високий показник ККД;
  • потужність та забезпечення стійкості до сильних навантажень;
  • можливість переміщення з одного пристрою на другий;
  • компактний розмір та мобільність;
  • підтримання оптимальних навантажень.

Особливої уваги у гірничодобувній промисловості заслуговують черв’ячні та циліндричні редуктори. Вони спроможні контролювати розподіл енергії на лебідках, пресовому обладнанні та парових молотах.

Де придбати редуктор?

Якісна та надійна техніка – запорука ефективності будь-якої промисловості. Компанія «Техно-Привід» тривалий час імпортує потужну техніку відомих італійських та турецьких виробників, а саме I-Mak Reduktor, CHIARAVALLI, CMR Riduttori, Neri Motori. Це обладнання використовують підприємства, які спеціалізуються на гірничодобувній промисловості та виробляють підйомники, дробарки та певні агрегати для нарізки каменю.