п’ятниця , 03.05.2024

На Прикарпатті під час відпочинку у дитячому таборі отруїлися 17 осіб

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження та встановлюють причини і обставини захворювання уже дев’ятьох людей, які поступили до медзакладу із табору.

готель Таємниці Карпат

У четвер, 22 липня, о 15:03 до поліції Яремчанщини надійшло повідомлення з районної лікарні про поступлення на приймальний покій хворих із спортивного табору.

Наразі йдеться про одного дорослого та вісьмох дітей віком 7-13 років, які відпочивали в одному із комплексів, що знаходиться у Яблуниці, Поляницької ОТГ, зазначають у прес-службі поліції Прикарпаття.

Їх попередній діагноз від медичних працівників – гострий гастроентерит. Стан хворих середньої важкості.

Поліцейські попередньо встановили, що у вказаний комплекс на відпочинок 17 липня прибули 243 дитини віком від 6 і до 16 років, а також дорослі – 22 батьків та 11 тренерів. Йдеться про мешканців Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

З метою всебічної та об’єктивної перевірки відомості про подію зареєстровані у встановленому законом порядку, а саме: внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

На місці події продовжує працювати слідчо-оперативна група. На території табору також проводять перевірку фахівці Головного Управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Станом на 20 годину 22 липня госпіталізовано 9 людей, зазначають у поліції.

А тим часом сьогодні вранці в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА повідомили про 17 госпіталізованих: 9 осіб госпіталізовано до Яремчанської міської лікарні і ще 8 – до Надвірнянської районної лікарні.

“Всього до медичних закладів госпіталізовано 17 осіб з них 16 дітей, які відпочивали в готелі “Таємниці Карпат” в с. Яблуниця Поляницької ТГ Надвірнянського р-ну. Стан осіб середньої степені важкості. Обставини отруєння уточнюються. На об’єкті виникнення спалаху проводяться заходи з епідрозслідування”. – йдеться у повідомленні управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Читайте також:
На Івано-Франківщині під час святкування випускного у ресторані отруїлися 11 осіб