вівторок , 19.03.2024

На Івано-Франківщині відбулася проща для дідусів, бабусь і людей похилого віку (ФОТО)

25 липня вперше відзначали Всесвітній день дідусів, бабусь і людей похилого віку, який проголосив Папа Франциск.

проща у Погоні

Десятки літніх прикарпатців з дітьми, внуками і навіть правнуками у цей день приїхали до відпустового місця у Погоні, щоб спільно помолитися, попросити здоров’я та подякувати Богові за все.

Варто наголосити, що найстаршою учасницею прощі стала 91-річна пані Катерина, яка дуже активно підтримувала УГКЦ в підпіллі, інформує прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Розпочалася проща з урочистої Божественної Літургії, яку відслужили ігумен монастиря о. Роман Мельник та о.Юрій Прилепський у супроводі хору парафії Царя Христа в Івано-Франківську.

Під час проповіді о.Юрій зачитав послання Папи Франциска з яким він звертається «як Єпископ Риму і як літня людина» до дідусів і бабусь та всіх людей похилого віку.

Особливістю прощі стали молитви на оздоровлення, адже в людей літнього віку часто є різні болячки, хвороби і немочі. Після молитви всіх присутніх окропили свяченою водою.

Як зауважив о.Юрій – сьогодні історичний момент, адже це перша проща людей похилого віку.

«Сьогодні ми вперше маємо таке свято. Тож щиро вітаємо бабусь і дідусів, щиро за вас молимося і благословимо. І хочу сказати, що відтепер щороку в останню неділю липня в день літніх людей, тут у Погоні, ми будемо приймати їхню прощу»,- анонсував голова Комісії у справах родин і мирян Івано-Франківської архиєпархії.

проща дідусів і бабусь, Погоня

село Погоня, проща

Читайте також:
Митрополит Володимир освятив найбільший храм в Івано-Франківську (ФОТО)