п’ятниця , 29.03.2024

На Франківщині покарали військового за п’янку

3655 грн штрафу присудив Надвірнянський райсуд військовослужбовцю за адміністративне правопорушення – чоловік запізнився на службу і був нетверезим.

алкоголь, вино

Про це йдеться у постанові Надвірнянського райсуду від 22 липня. Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, 14 липня він в умовах особливого періоду прибув на військову службу у стані алкогольного сп’яніння із запізненням на 2год 30хв.

Таким чином, вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 172-20 КУпАП “Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів”.

У суді чоловік вину визнав та пояснив, що вживав спиртне напередодні. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про наявність в діях фігуранта ознак вищезгаданого правопорушення.

Зокрема, досліджував пояснення свідків, акт медогляду, копії військового квитка, наказу і т.д. Відповідно, визнав військового винуватим у вчиненні правопорушення за ч.3 ст. 172-20 КУпАП та присудив 3655 грн штрафу. Наразі постанова законної сили не набрала.

Діана БОЙКО

Читайте також:
На Рогатинщині неповнолітній хлопець попався п’яним за кермом і отримав 17000 грн штрафу