п’ятниця , 19.04.2024

Митрополит Епіфаній на Прикарпатті освятив новозбудований храм (ФОТО)

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній 18 липня звершив освячення престолу і храму на честь святої рівноапостольної княгині Ольги в селі Мишин Коломийського району та першу Божественну літургію у ньому.

церква у селі Мишин

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді, повідомляє прес-служба ПЦУ.

На проповіді предстоятель ПЦУ наголосив на значенні храму в житті громади і кожного християнина, а також закликав плекати любов до ближніх, зберігати єдність та звершувати справи милосердя.

«Любов не дозволить чинити зло, а сприяє справам милосердя, завдяки яким і Господь сприятиме нам», – сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель наголосив на значенні храму в житті громади і кожного християнина, а також закликав плекати любов до ближніх, зберігати єдність та звершувати справи милосердя.

«Як ми повсякденно кілька разів на день споживаємо їжу, щоби почуватися фізично добре, так і наша душа також потребує їжі духовної – церковних Таїнств, молитви, добрих вчинків та справ милосердя», – зазначив предстоятель.

село Мишин, відкриття церкви

село Мишин, новини Прикарпаття

Епіфаній на Прикарпатті

Читайте також:
У Новиці на місці згорілої церкви постає новий храм