понеділок , 29.04.2024

У Калуському районі затримали чотирьох наркоторговців (ФОТО)

Правоохоронці Прикарпаття викрили організовану злочинну групу нарколаборантів.

наркотики, Прикарпаття

Потужності двох лабораторій дозволяли виготовляти до десяти кілограмів амфетаміну щомісяця та приносити понад чотири мільйони гривень прибутку.

Про це сьогодні, 7 червня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Каналами збуту підозрюваних стали Telegram-канали, які замовляли наркопродукцію через відділення пошти в різні міста України.

4 червня слідчі слідчого управління та оперативники карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками управління СБУ в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, в ході раніше розпочатого досудового розслідування, викрили організовану групу у складі чотирьох осіб, які незаконно виробляли, збували наркотичні засоби та психотропні речовини (у великих та особливо великих розмірах).

Слідчі встановили, що 28-річний мешканець одного із сіл Калущини створив та очолив організовану групу, до якої увійшли троє чоловіків віком 23-28 років, мешканці цього ж району.

Зловмисники облаштувати одну нарколабораторію в орендованій квартирі в Калуші, іншу – в селі у районі, де незаконно виготовляли та зберігали з метою збуту психотропну речовину.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили лабораторне обладнання,

прекурсори, амфетамін, близько 500 літрів різноманітних хімічних реактивів та інші речові докази. Загальна вартість вилученого сягає близько 2 мільйонів гривень.

Зловмисників, які раніше не судимі, слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України.

Суд обрав всім фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

нарколабораторія, новини Прикарпаття

затримали наркоторговця

викрили нарколабораторію

затримання наркоторговців

Читайте також:
На Івано-Франківщині працівник банку привласнив 400 тисяч гривень