вівторок , 19.03.2024

У Франківську стався витік невідомої речовини – госпіталізовано 8 дітей

Цієї ночі на вулицях Коновальця та Петлюри був відчутний різкий сторонній запах невідомої речовини. До обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 дітей.

новини Франківська, витік невідомої речовини

Сьогодні, 17 червня, о 00:25 до Оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області поступила інформація про те, що в місті Івано-Франківськ на вулиці Петлюри, 23, 25 та вулиці Коновальця, 144, 146 відчутний різкий сторонніх запах невідомої речовини (можливо витік газу), через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли із своїх квартир на вулицю.

До місця події від ГУ ДСНС в області було залучено 23 чоловіки особового складу, 6 одиниць техніки, мобільно оперативна група Івано-Франківського РУ ГУ ДСНС, а також 15 чоловік, 6 одиниць техніки служб взаємодії, в т. ч. аварійна бригада Управління газового господарства.

За інформацією диспетчера АТ “Івано-Франківськгаз” встановлено, що аварійною бригадою проведено обстеження найближчих ГРП витоку природного газу не виявлено.

Додатково поступила інформація про те, що з будівлі гуртожитку Коледжу «Технологій та бізнесу» на вулиці Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персоналом виведено з гуртожитку всіх дітей та розміщено на І поверсі приміщень коледжу. Також, надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП “ОКЦ Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф” про те, що до Обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 дітей.

Рятувальними підрозділами спільно з працівниками УГГ та поліції проведено обстеження вказаних будинків, сусідніх будівель та прилеглої території – осередку розповсюдження невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння немає. Відділенням радіаційного хімічно-біологічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області проведено заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

Станом на 02:30 подія стабілізувалась, спостерігається зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини, всі жителі в т.ч. діти гуртожитку повернулись до своїх помешкань.Станом на 03:30 запах невідомої рідини не відчувався. Працівниками поліції проводяться слідчі дії.

новини Франківська, витік газу

Читайте також:
На Прикарпатті річка Черемош вийшла з берегів (ФОТО)