п’ятниця , 26.04.2024

Суд покарав громадянина Росії, який у Франківську їздив п’яним на “Ауді”

Штраф та рік позбавлення права керування присудив Богородчанський районний суд водію за п’яну їзду.

гроші, гривні

Справу суд слухав без фігуранта – той на суд не з’явився і клопотання про перенесення справи не надсилав.

Про це йдеться у постанові Богородчанського райсуду від 21 травня. Як зазначено у адмінпротоколі, вночі 11 березня 2021 року водій керував “Audi А6” у Івано-Франківську з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння – відмовився у присутності двох свідків.

У судове засідання чоловік, громадянин Росії і наразі мешканець Прикарпаття, не з’явився, хоча, як зазначено у постанові, про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. Клопотань про відкладення справи не подавав.

Тож суд вирішив розглядати справу без нього, на підставі наявних доказів. Мовляв, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду справи, зобов’язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов’язки.

А дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про наявність в діях водія ознак адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Зокрема, на його думку, вина чоловіка повністю доведена доказами: даними протоколу про адмінправопорушення, актом огляду на стан сп’яніння, направленням водія на огляд в медзаклад, інформацією щодо посвідчення водія, даними відеофіксації та ін.

Відтак  визнав водія винним у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудив йому 10 200 грн штрафу з позбавленням права керування на один рік.

Рішення набрало законної сили 31 травня.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
У Коломиї водій збив дві електричні опори і втік, залишивши травмованих пасажирів