п’ятниця , 26.04.2024

На Косівщині винуватцю аварії із смертельними наслідками дали умовне покарання

На Косівщині один водій в’їхав в авто іншого, коли той повертав на власне подвір’я. Від отриманих травм чоловік помер у лікарні наступного дня. Винуватцю аварії суд дав умовний термін.

Черганівка, ДТП, новини Прикарпаття

Про це йдеться у вироку Косівського райсуду від 17 червня. Як випливає із матеріалів справи, 28 грудня 2020 р.  Василь С. кермував  MERCEDES-BENZ VITO 111 CDI, проїжджав прямою ділянкою дороги вул. Косівська в с. Черганівка, Косівського району у напрямку м. Косів.Попереду нього, у попутному напрямку, рухався житель Черганівки на OPEL COMBO.

При наближенні до свого будинку, розташованого зліва від  дороги, увімкнув покажчик лівого повороту та, зменшуючи швидкість, поступово зміщувався до осьової лінії дорожньої розмітки. Однак у той час водій MERCEDES в’їхав у нього і автомобіль за інерцією потрапив в огорожу. Водій OPEL отримав ушкодження, у результаті яких помер у лікарні.

Фігурант справи вину у суді повністю визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати та не позбавляти волі. Розповів, що того дня виїхав з другом та його дівчиною із смт Кути в Косів. Попереду себе побачив авто, яке, як здалось йому, помало їхало. Вирішив його обігнати.

Але під час обгону в автівці попереду увімкнувся покажчик повороту і та почала повертати ліворуч. І так як швидкість була 60-70 км/год, а відстань між автівками – мала, уникнути зіткнення не вдалось. Опісля ДТП він викликав швидку, поліцію, сам намагався надати медичну допомогу. у суді чоловік заявив, що відшкодував потерпілій – дружині загиблого, матеріалу шкоду і надалі допомагатиме, чим зможе.

Не позбавляти волі попросила у суді і сама потерпіла. Розповіла, що на час розгляду справи жодних претензій до обвинуваченого потерпіла не має. Зазначила, що шкода відшкодована, зокрема на лікування, поховання та надгробний пам’ятник.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини водія у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК. Тож визнав винуватим і дав 4 роки тюрми з позбавленням права керування на 2 роки. Однак на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування призначеного основного покарання, призначивши два роки іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Антон ЗАХАРКІВ

Читайте також по цій темі:
Аварія у Косівському районі – водія “Опеля” без свідомості госпіталізували у лікарню