п’ятниця , 26.04.2024

Помер відомий прикарпатський журналіст Василь Нагірний

На 63-му році відійшов у вічність відомий журналіст і краєзнавець Нагірний Василь Григорович.

Василь Нагірний

Про це у неділю, 23 травня повідомила Івано-Франківська обласна спілка журналістів.

“Василь Нагірний був щирою й талановитою людиною, надійним другом. Він назавжди запам’ятається своєю невичерпною життєвою енергією, відданістю обраній справі, доброзичливістю й комунікабельністю. В нього було ще багато творчих задумів… Щиро сумуємо”, – висловили співчуття у секретаріаті Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ.

Довідково:

Василь Нагірний народився 27 липня 1958 року в Коломиї. Працював у Коломийській ЗОШ І – ІІІ ступенів ім. В. Стефаника, музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського.

З 1991 року почав публікуватися в часописі «Коломийський вісник». Співпрацював із редакціями газет: «Вільний голос», «Людина і екологія», «Ділова газета», «Коломийські вісти», «Коломийська правда», «Народна трибуна», «Дзеркало Коломиї», «Коломия сьогодні», «Вік», «ЧАС», «День», «Галичина». З 2003-го працював у Коломийській ТРК «НТК», створив низку короткометражних документальних програм краєзнавчого характеру та майже три сотні фільмів.

Василь Григорович – лауреат обласної премії ім. Б. Бойка в галузі журналістики, коломийської літературної премії ім. Т. Мельничука, дипломант і переможець багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів.

Нагороджений медалями «100 років Західноукраїнської Народної Республіки», «За заслуги перед Коломийщиною», іншими вагомими відзнаками. Його ім’я занесено до «Книги шани м. Коломиї».
Член Національних спілок журналістів, краєзнавців, кінематографістів України, Коломийської асоціації мистців.

Читайте  також:
На Івано-Франківщині помер священник УГКЦ Зіновій Семенишин