четвер , 28.03.2024

Житель Прикарпаття підпалив будинок односельчанина (ФОТО)

Поліцейські Івано-Франківщини викрили прикарпатця, який з неприязних мотивів кинув у фасад будинку односельчанина пляшку із легкозаймистою речовиною.

Минулого року зловмисник намагався здійснити підпал цього ж будинку, але йому завадив господар.

Внаслідок пожежі частково пошкоджено покрівлю домоволодіння, вдома нікого не було, відтак ніхто з людей не постраждав. Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це сьогодні, 26 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

25 квітня до відділення поліції №3 (м.Галич) надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Залуква, Галицької територіальної громади. За вказаною адресою негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції, оперативники, слідчо-оперативна група, рятувальники та експерти-криміналісти.

Працівники ДСНС спільними зусиллями із поліцейськими та небайдужими громадянами погасили вогонь. На місці події експерти-криміналісти встановили, що загоряння сталось внаслідок того, що невідомий кинув у фасад будинку пляшку із легкозаймистою речовиною.

Поліцейські поспілкувались зі свідками та очевидцями та протягом години встановили особу палія. Ним виявився 63-річний сусід потерпілого.

З місця події правоохоронці вилучили горловину скляної пляшки з обгорілою тканиною із залишками легкозаймистої речовини та залишки уламків скла.

Наразі підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна», невдовзі суд обере запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Розслідування триває.

Читайте також:
Вбивство у Микуличині: 25-річний чоловік зарізав свого сусіда