четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині зловмисники спалили іще один автомобіль (ФОТО)

За фактом умисного пошкодження автомобіля, що належить мешканцю Калуша, поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Сьогодні, 13 квітня, о 02:45 на лінію «102» надійшло повідомлення від рятувальників про пожежу автомобіля у Калуші.

На місце події негайно виїхали працівники слідчо-оперативної групи, експерти-криміналісти і кінолог з собакою для з’ясування причин загорання. Встановлено, що у дворі багатоповерхового будинку загорівся автомобіль Volkswagen Golf. 33-річний потерпілий залишив автомобіль зачиненим біля під’їзду будинку напередодні ввечері.

Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав. Вогнем знищено передню частину транспортного засобу і частково салон, інформують у прес-службі поліції Прикарпаття.

З камер спостереження, які розміщені неподалік, видно, як до автівки наблизився невідомий в масці і жбурнув невідомий предмет в неї. Після цього машина зайнялася, а зловмисник втік. Наразі поліцейські відпрацьовують район вчинення злочину, розшукують осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину, можливих свідків події, встановлюють наявність інших камер відеоспостереження. Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою, тобто підпал.

За цим фактом слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Максимальний строк покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Нагадаємо, цими днями невідомі зловмисники спалили на Івано-Франківщині два легкових автомобілі – “Шкода Октавіа” у Городенці та “ВАЗ 2109” у Франківську.

Читайте також:
Вночі у Городенці спалили автомобіль “Лексус” (ФОТО)