п’ятниця , 26.04.2024

На Донеччині загинув військовий з Івано-Франківщини

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув у районі села Шуми на Донеччині 3 квітня. Це сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Сергій Сулима 1980 року народження, був головним сержантом гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892.

Хоча Сергій родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині у селі Височанка Галицької ОТГ. Звідси він і пішов  на контракт. Неодружений. На Волині у нього залишились мати і сестра, повідомляє NNS.

Сергій Сулима – це той самий сержант, який кинувся слідом за медсестрою Світланою Земліною, яка під снайперським вогнем рятувала поранених 26 березня. Саме він відтягував побратима у більш безпечне місце. Тоді вдалося врятувати двох поранених бійців, а четверо військовослужбовців загинули.

Пройшов тиждень і Сергій Сулима загинув сам. Тут же, під Шумами. Нагадаємо, окупанти дистанційно мінують цю територію. 26 березня українські військові були розстріляні снайперами під час спроб розмінувати ділянку.

Нагадаємо, що під Шумами 26 березня загинув також 47-річний калушанин, боєць 10 ОМБр Сергій Барнич. Разом із ним загинули ще троє побратимів, а двоє — отримали поранення.

Читайте також:
У Калуші оголосили дні жалоби за загиблим військовим