п’ятниця , 26.04.2024

В Івано-Франківську та Коломиї вирішили послабити карантин

Відновлять роботу дитячих садків і навчання у молодшій школі

В Івано-Франківській області, яка з 26 лютого знаходиться в “червоній” зоні, почали пом’якшувати карантин. З понеділка, 29 березня, в Івано-Франківську й Коломиї відновлять роботу дитячі садки та молодша школа.

«Ми продовжуємо наступний тиждень у “червоній” зоні. Хоча є показники, що ми би мали бути у “помаранчевій”, але це не тільки від нас залежить, від міста Івано-Франківська, але й від усієї області», – повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у п’ятницю, 26 березня.

За його словами, з урахуванням зменшення захворюваності на Прикарпатті міська влада вирішила поетапно відкривати дитячі садочки і 1-4 класи.

«Якщо батьки не хочуть, то є автономія і право перебувати далі на онлайн-навчанні чи не вести дітей до дитячих садочків», – додав Марцінків.

Того ж дня управління освіти Коломийської міської ради також повідомило, що 29 березня освітній процес відбуватиметься очно у закладах дошкільної освіти та 1-4 класах закладів загальної середньої освіти. Решта класів продовжить навчатися дистанційно.

Нагадаємо, що на території «червоної» зони карантину дозволено працювати закладам дошкільної освіти та початковій школі. Але в Івано-Франківській області ситуація з коронавірусом була настільки складною, що місцева влада вирішила перевести на дистанційне навчання всіх без винятку.

В останні дні ситуація у регіоні почала поліпшуватись і за 25 березня, наприклад, в області виявили лише 402 нових випадки коронавірусу. Рівень госпіталізацій падає, завантаженість ліжок з киснем уже менше 55%, зазначає LB.ua.

Читайте також:
Коронавірус на Івано-Франківщині сьогодні: статистика за 26 березня