п’ятниця , 19.04.2024

Приймають на тапчанах: Галицька лікарня переповнена хворими на коронавірус (ВІДЕО)

Дві лікарні в Івано-Франківській області заповнені на 100 % хворими на COVID-19.

Мова йде про Галицьку лікарню та Долинську. Городенківська та Бурштинська заповнені на 90 %.

Прикарпатець Степан лікується у Галицькій районній лікарні. Чоловік розповідає, що потрапив сюди з діагнозом “коронавірусна інфекція” п’ять днів тому. За його словами, через заповненість ліжок, які тут визначені для хворих на COVID-19, його поклали на тапчан, який доставили в палату тимчасово, повідомляє “Суспільне Карпати”.

“А що робити? Мусять так робити. Лише трішки страшно, щоб не впасти. Був кашель, тепер трохи краще. Температура також була, тепер уже ніби нормалізувалася – 36,6. Кашель ще є, якщо різко піднімуся”, – розповідає чоловік.

У Галицькій районній лікарні для прийому пацієнтів з COVID-19 перепрофілювали терапевтичне, неврологічне та частково педіатричне відділення. Ще десять місць є в реанімації, розповідає медична директорка Галицької районної лікарні Галина Борецька. За її словами, у лікарні є 90 ліжко-місць для прийому пацієнтів з коронавірусом, однак зараз тут лікують 92. Через це у палатах тимчасово доклали два тапчани.

“Зараз ми не плануємо переводити хворих в інші відділення, бо в нас, наприклад, за вчорашню добу поступило вісім пацієнтів, а сьогодні зранку – тільки одна пацієнтка, – говорить Галина Борецька. – Ті, що пролікувалися на вихідних, то вже видно, що є позитивна динаміка. Тому цих пацієнтів випишуть на амбулаторне лікування. Фактично, нам поки вдається коригувати між тими, що поступили, і тими, які виписуються”.

Останніми тижнями пацієнти з COVID-19 потрапляють до лікарні у важчому стані, ніж раніше. Крім того, складніше переносять хворобу молоді люди, каже завідувач терапевтичного відділення Галицької районної лікарні Володимир Манюх.

“Почали поступати хворі з температурою, задишками. Раніше люди молодого віку не потребували кисневого лікування, а тепер є такі, яких мусимо переводити на кисневу терапію”, – зазначив Володимир Манюх.

Читайте також:
Коронавірус на Івано-Франківщині сьогодні: статистика за 24 березня