п’ятниця , 26.04.2024

Незаконна вирубка на мільйон: у лісгоспах Прикарпаття сьогодні провели обшуки (ВІДЕО)

Прикарпатські поліцейські провели обшуки на території лісових господарств та приватних підприємств.

Про це сьогодні, 16 березня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

“Через незаконну рубку, яка завдала державі збитків на понад мільйон гривень, правоохоронці провели десяток санкціонованих обшуків в лісових господарствах та суб’єктів господарської діяльності, що у Косівському районі. У результаті обшуків поліцейські виявили і вилучили документацію, яка засвідчує ймовірні порушення у сфері лісового господарства”. – йдеться у повідомленні.

В ході раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України слідчі слідчого відділу розслідувань особливо важливих злочинів ГУНП в області, співробітники управління стратегічних розслідувань із залученням спецпідрозділу “КОРД” провели обшуки в лісових господарствах та суб’єктів господарської діяльності в Косівському районі. Всі обшуки проведені за ухвалою суду і під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У результаті правоохоронці виявили та вилучили документи та предмети, які свідчать про можливу злочинну діяльність за минулий і поточний роки, а саме: журнали звітності, чорнові записки та наряди і заяви на відпуск деревини, лісорубні квитки і додатки до них. Також проведеним оглядом вилучено виявлені лісоматеріали і обладнання до них. У подальшому заплановано ряд експертиз, досудове розслідування триває.

Читайте також:
У Рогатині затримали автомобільного злодія, який втікав від поліції зі швидкістю 190 км/год (ФОТО, ВІДЕО)